Nieuws

André Kuipers inspireert Dekker Groep

Maandag 2 december hield ruimtevaarder André Kuipers een bevlogen verhaal over duurzaamheid bij de Dekker Groep. Hiermee gaf hij het startsein voor een overkoepelend programma van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) binnen de groep. Dit programma verbindt de MVO inspanningen van alle werkmaatschappijen binnen de groep. Het verhaal van André Kuipers inspireerde 75 medewerkers waaronder de MVO ambassadeurs van de werkmaatschappijen.

Schooljeugd
Er waren ook leerlingen van twee basisscholen aanwezig: Vince en Casper van basisschool Blink uit Culemborg. En Pien, Julia en Thomas van de Isandra School uit IJzendoorn. De klasgenoten van deze drie hadden in IJzendoorn directe verbinding met André Kuipers via Skype. De leerlingen waren uitgenodigd zodat ook zij door het verhaal van André Kuipers meer bewust leren omgaan met hun omgeving. En zo hun eigen omgeving kunnen inspireren.

Kwetsbaar
Indrukwekkend vonden zij o.a. dat je in het ruimtestation 16 keer per dag een zonsopgang en zonsondergang meemaakt. En ook dat het spelen met gewichtsloos eten iets is wat de astronauten graag doen. Maar dat de aarde eigenlijk heel kwetsbaar is, en we er niet op een goede manier mee omgaan, was toch wel het meeste bijgebleven.

Op zoek naar juiste balans
De Dekker Groep gebruikt MVO als een belangrijk criterium bij besluitvorming. Daarbij wordt steeds gezocht naar de juiste balans tussen mens, milieu en economie. De Dekker Groep wil al haar bedrijven stimuleren om meer impact te behalen en meer betekenis voor de omgeving te hebben. En zo een waardevol bedrijf neer te zetten voor toekomstige generaties.

foto-tekstvak-andre-kuipers