Nieuws

Open dag bij Dekker

Op zaterdag 27 oktober 2012 organiseerde de Dekker Groep een open dag speciaal voor de inwoners van IJzendoorn. De open dag werd gehouden op het kantoorterrein gelegen te IJzendoorn waar eerder dit jaar het nieuwe kantoor in gebruik werd genomen. Voor zowel jong als oud waren er diverse activiteiten georganiseerd. Onder het genot van koffie en thee, patat of kibbeling kon nader worden kennis gemaakt met de Dekker Groep die alweer bijna 50 jaar gevestigd is in IJzendoorn. Mede door het mooie weer maakten bijna 300 mensen gebruik van deze mogelijkheid. Al met al kan met veel tevredenheid worden terug gekeken op een zeer geslaagde Dekker open dag!

Dekker kantoor
Gedurende de hele dag was er gelegenheid een kijkje te nemen in het kantoorpand. Door diverse medewerkers van het bedrijf werd tekst en uitleg gegeven over de activiteiten en de plannen van de Dekker Groep. In het pand werd op vrijdag 26 oktober een klein museum geopend. Door het historisch fotomateriaal konden bezoekers zich een goed beeld vormen van de activiteiten van de Dekker Groep door de jaren heen, van 1918 tot nu. Op de bovenste verdieping werd genoten van de mooie uitzichten op het dorp IJzendoorn, de overnachtingshaven en op de Willemspolder.


Dekker atelier
Een deel van de werkplaats was ingericht als atelier. Hier kon men op creatieve wijze nader kennis maken met enkele producten van de Dekker Groep: zand en grind. Er konden mozaïeken gemaakt worden met grind en handafdrukken in cementmortel. Er werden grindtorentjes gelijmd, zandkastelen gebouwd en tekeningen gemaakt met gekleurd zand. Op een beeldscherm waren de mooie zandcreaties te bewonderen van “De Zandtovenaar” Gert van der Vijver. Ook kon eenieder deelnemen aan de betonwedstrijd “Wie maakt het sterkste beton” en aan een kleurwedstrijd. Over de uitslag van deze wedstrijden zal te zijner tijd op deze website verslag worden gelegd.

Dekker struinwandeling
Op gezette tijden kon men deelnemen aan een struinwandeling die was uitgezet in de Willemspolder. Onder begeleiding van enkele collega’s werd een route van ongeveer 2 kilometer afgelegd. Tijdens de wandeling was er gelegenheid om vragen te stellen en werd uitleg gegeven over de spontaan ontwikkelde flora en fauna. Halverwege de route was er gelegenheid om, onder het genot van een Betuws fruitsapje, uit te kijken over de Willemspolder. Vanaf de Binnenwaard werd men met een boot overgezet naar de zomerkade in de uiterwaarden. Via deze kade werd terug gewandeld naar het kantoor. Zeker 100 enthousiastelingen hebben de route afgelegd.