Nieuws

Dekker Futerra gestart met aanvoer grond

Dekker Futerra is onlangs gestart met de aanvoer van grond en baggerspecie voor de herinrichting van het project Over de Maas te Alphen (Gld).

Vanuit Noord-Holland, het project Sluiseiland te IJmuiden werd de grond/baggerspecie per schip door DCLogistiek (onderdeel van de Dekker Groep) vervoerd naar de herinrichting in Over de Maas, gelegen in de uiterwaarden van de Maas tussen Alphen en Dreumel in de gemeente West Maas en Waal.

In Over de Maas wordt de grond verwerkt in eilanden en landtongen. Deze zullen met een leeflaag van zandige specie worden afgewerkt. Zodra de inrichting gereed is zal Natuurmonumenten het gebied gaan beheren door middel van de inzet van kuddes grote grazers.

Met het vervoeren inclusief het overnemen en accepteren van het materiaal per schip nemen wij gespecialiseerd werk uit handen van de klanten. Deze totaaloplossing sluit aan op de filosofie van Dekker Futerra.

Naast deze eerste partij grond is er ook hergebruiksgrond vervoerd en aangeboden vanuit het buitenland (België en Frankrijk).